SosyalBen Vakfı’nın kurucusu Ece Çiftçi, Garanti BBVA ile Film Gibi Girişimler’de
Topluma fayda sağlayan girişimleri destekleyerek sosyal girişimcilerle geleceğe iyi bakan Garanti BBVA’nın “Film Gibi Girişimler” serisinin yeni bölüm konuğu SosyalBen Vakfı’nın kurucusu Ece Çiftçi oluyor. SosyalBen Vakfı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş arası çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlıyor, bu doğrultuda saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor. 2017 yılında Garanti BBVA’nın Ekonomist ve KAGİDER ile birlikte düzenlediği yarışmada Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi seçilen Ece Çiftçi SosyalBen çatısı altındaki takım arkadaşları ile çocuk ve gençlerin yaşadıkları dünyadan sorumlu bireyler olarak yetişmeleri, gönüllülük ve girişimcilik becerilerinin güçlenmesi için çalışmalar yürütüyor. Ürettikleri projelerde sürdürülebilirliğin yanı sıra verimliliği ve sosyal etkiyi de artırmayı hedeflediklerini belirten Çiftçi, yaptıkları uluslararası çalışmalarla da “dünya vatandaşlığı” bilincini oluşturmayı amaçladıklarını aktarıyor. G20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil eden ve Amerika Dış İşleri Bakanlığı tarafından dünyada 10 kişiye verilen ödülü alan ilk Türk olan Ece Çiftçi, SosyalBen Akademi modelini kurarak SosyalBen’in global partnerleriyle iş birlikleri yapıyor. SosyalBen, dünyada 11 ülkede, Türkiye’de ise 73 ilde 45 bini aşkın çocuğa ulaşarak çalışmalarını sürdürüyor.
Çevresel ve toplumsal sorunları çözme amacıyla sosyal fayda ve etki yaratmayı hedefleyen, ticari faaliyet yoluyla elde ettikleri kârı öncelikli olarak sosyal amaçlar için değerlendiren girişimcilerin konuk edildiği Film Gibi Girişimler, Garanti BBVA Youtube kanalı üzerinden yayınlanıyor. Kendi filmlerinin başrolünde yer alan konuklar aynı zamanda, sosyal girişimciliği stratejik öncelikleri arasında gören Garanti BBVA ile yollarının kesişme hikâyesini de paylaşıyor.
Uzun yıllardır kapsayıcı büyümeye odaklanarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşması adına çalışmalar yapan Garanti BBVA, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, sosyal girişimcilerin sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmaları, işlerini büyütmeleri, yarattıkları sosyal faydayı artırmaları için eğitim ve rehberlik vermenin yanı sıra bilinirliklerinin artmasına da katkı sağlamak üzere bugüne kadar 20’den fazla sosyal girişimciye destek sağladı.