Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25 °C
Hafif Yağmurlu

BEL VE BOYUN AĞRILARININ İLACI FİZİK TEDAVİ

06.12.2021
A+
A-
BEL VE BOYUN AĞRILARININ İLACI FİZİK TEDAVİ

Son dönemde stres, hareketsizlik ve yoğun çalışma hayatı nedeniyle bel ve boyun ağrılarında büyük bir artışa neden oldu. Uzmanlar, hareketsizliğin artışı, evden çalışma uygulamaları nedeniyle ortopedik rahatsızlıkların iki katından daha fazla oranda arttığına işaret ediyor.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı & Medikal Direktör Doç. Dr. Hülya Şirzai, bel ve boyun ağrılarında uygulanması gereken yöntemlerle ilgili önemli bilgiler verdi.

TEDAVİDE EN ÖNEMLİ KRİTER AĞRININ NEDENİ

Romatem Medikal Direktörü Doç. Dr. Hülya Şirzai bel ve boyun ağrılarının en sık nedeni sanıldığı gibi fıtık değildir. En sık nedeni boyun ve bel kaslarında ki güçsüzlük, yanlış hareket etme, duruş bozukluklularından kaynaklıdır.  Bu tür ağrıların tedavisinde fizik tedavi yöntemleri ile birlikte egzersiz ön plana çıkmaktadır. 

Bel ve boyun ağrılarında kullanılan fizik tedavi yönteminin iyi seçilmesi gerektiğini vurgulayan Şirzai, “Yüzeysel ısıtıcılar, derin ısıtıcılar, analjezik akımlar, traksiyon, manuel terapi, masaj uygulamaları, çeşitli enjeksiyon yöntemleri hastaların rahatsızlıklarına göre planlanmaktadır. Bu uygulamaların ağrı kesici, kasları gevşetici, doku yenileyici ve tamir sürecini hızlandırıcı etkilerinden faydalanılır. Fizik tedavi uygulamalarının şekli ve süresi hastanın ve hastalığın özelliklerine göre reçete edilerek uygulanmalıdır.
 

Ayrıca bel ve boyun bölgesindeki ağrıların giderilmesinde fizik tedavi yöntemlerine ek olarak mutlaka kasların güçlendirilmesi ve belli oranda esnekliğinin korunması omurga sağlığının devamı için egzersizlerin yapılması son derece önemlidir. Ancak bu egzersizler gelişi güzel değil hekim tarafından hastalığına, yaşına, genel sağlık durumuna göre planlanması gerekmektedir.“ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.